Više turista u prvih šest mjeseci

Bez autora
Jul 09 2012

Iza nas je prvi jači turistički tjedan koji je, sudeći prema prometu na cestama te u zračnim i trajektnim lukama, bio tri posto veći nego lani. No mnogi naši turistički djelatnici tvrde kako je lani bilo bolje. Čelnici Ministarstva turizma na konferenciji za novinare u 12 sati u zagrebačkom hotelu Sheraton predstavili su rezultate turističkog prometa za prvih šest mjeseci ove godine. Sve županije imaju porast broja turista osim Šibensko-kninske u kojoj je zabilježen minimalni pad od 1 posto. Najveći rast ima grad Dubrovnik - njega je u prvih šest mjeseci posjetilo čak 13 posto više turista. U ministarstvu očekuju da ukupan broj Talijana koji će se odmarati na našoj obali bude za 7 posto manji nego lani, dok će domaćih gostiju biti manje za 5,5 posto.

Više turista u prvih šest mjeseciIza nas je prvi jači turistički tjedan koji je, sudeći prema prometu na cestama te u zračnim i trajektnim lukama, bio tri posto veći nego lani. No mnogi naši turistički djelatnici tvrde kako je lani bilo bolje.

Čelnici Ministarstva turizma na konferenciji za novinare u 12 sati u zagrebačkom hotelu Sheraton predstavili su rezultate turističkog prometa za prvih šest mjeseci ove godine.

Sve županije imaju porast broja turista osim Šibensko-kninske u kojoj je zabilježen minimalni pad od 1 posto. Najveći rast ima grad Dubrovnik - njega je u prvih šest mjeseci posjetilo čak 13 posto više turista.

U ministarstvu očekuju da ukupan broj Talijana koji će se odmarati na našoj obali bude za 7 posto manji nego lani, dok će domaćih gostiju biti manje za 5,5 posto.

Rezultate je predstavio ministar turizma Veljko Ostojić, zamjenik ministra Oleg Valajo i pomoćnik ministra Davor Ižaković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik